Соев шрот от Щурлев за пълноценно хранене на животни

Соев шрот от Щурлев

 

Соев шрот от Щурлев и ползите от него

Качественият соев шрот от Щурлев ЕООД е с високо съдържание на протеини. Протеинът в соевия шрот е около 44-48%, с високо съдържание на лизин. Соевият шрот е източник на минерални вещества като фосфор и витамини от В групата. Ние предлагаме на българския пазар соев шрот, който е преработен с висококачествен, изпълняващ всички стандарти, влаготермичен режим. Обработката помага на соевото зърно при извличането на мазнините – както да се разруши антигрипсиновият фактор, така и да се премахне неблагоприятният ефект при смилането на протеина в шрота.

Соев шрот от Щурлев
  • facebook
  • Twitter
  • Google+

Соев шрот от Щурлев

Соевият шрот от Щурлев може да се използва като източник на лизин, който е подходящ да се дава на млади животни, в балансирана диета за подобряването на растежа им. Съответните дажби на соев шрот осигуряват на животните нужните аминокиселини. Фуражната храна се абсорбира благоприятно от животните, като въвеждането ѝ им помага за добрата обмяна на веществата, укрепването на имунната система, репродуктивната функция, увеличава снасянето при птиците, благоприятства и за наддаването на животните.

Качественият соев шрот се извлича от семената на соята. При преработка на 1 тон от екстракцията, количеството шрот, което се получава, е между 750-800 кг., а маслото – 193 кг. Това е една от малкото култури, при която при обработването практически няма отпадъци, а основният продукт, получен от промишлената преработка на семената, се явява соевият шрот, който съставя 80% от неговата маса и има високо съдържание на протеини.

Храната на селскостопанските животни трябва да бъде прецизно разпределяна откъм нужните им вещества. Фуражите, които имат високо съдържание на протеини, не трябва да се дават често, а само чрез спазване на зоотехническата норма, но и да не се допуска техният дефицит, защото това ще доведе до ниска производителност, надхвърляне на бюджета за храна и недостатъчна конкурентоспособност на продуктите в стоковата структура. Фуражните добавките са едни от най-важните съставки за пълноценното хранене при отглеждането на животни.